Aangenaam..., Carla van Bree

Carla van Bree is zelf geen kunstenaar. Toch is kunst onlosmakelijk met haar leven verbonden.
Zij doorloopt de kunstacademie van Tilburg en de universiteit van Utrecht. Wat zij hier ook aan de weet komt, het boeit haar en het fascineert haar.

Kunst. Een eigenaardig ding

Zo komt Carla tot de conclusie dat kunst een eigenaardig ding is. Je kunt het niet eten en het geeft geen warmte. Toch zijn er altijd en overal kunstenaars actief. Ook de groep die door kunst wordt geraakt en kunst wil begrijpen is te allen tijde groot. De een wordt getroffen door de schoonheid van kunst, de ander door het verhaal erachter en een derde raakt in de ban van het ongrijpbare.

Kunstkenner en spreker

Carla van Bree is niet alleen kunstkenner, zij heeft ook een sprekerstalent. Als freelance docent is zij actief sinds 1996. In 2010 brengt zij deze twee kwaliteiten samen in haar onderneming ‘Kunstoog’. Sindsdien treedt zij op als all round docent en kunstgids voor organisaties, musea en bijzondere gezelschappen, waar zij vertelt over het hoe en waarom van uiteenlopende kunststromingen en thema’s. Krijgt zij vragen over stromingen waarin zij minder thuis is, dan verdiept zij zich erin. Zo blijft zij groeien, net als de kwaliteit van haar lezingen.

Carla van Bree van Kunstoog - cursussen - lezingen - rondleidingen - reizen
Kunstoog - cursussen - lezingen - rondleidingen - reizen